usia_pieczona

usia_pieczona

Szef Kuchni
[Przepisów: 32]

Zupa z leśnych grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna, pachnąca lasem zupa grzybowa

Zupa z leśnych grzybów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z leśnych grzybów

 

Sposób przygotowania:

Zupa z leśnych grzybów
W garnku, w którym będzie gotować się zupa roztapiamy margarynę. Grzyby, jeśli są świeże kroimy w kostkę (jeśli mrożone, to od razu smażymy, a gdy będą miękkie, to wtedy kroimy w kostkę) i wrzucamy na roztopioną margarynę. Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę kroimy w kostkę (1cm na 1cm) i dorzucamy do grzybów. Dorzucamy brukselkę, przyprawy i chwilę smażymy. Do garnka wlewamy wodę i gotujemy, aż warzywa będą miękkie. Do gotowej zupy można dodać łyżkę śmietany, posiekaną natkę pietruszki.
Zupa z leśnych grzybów
Zawsze, gdy nazbieram za dużo, to je zamrażam
Zupa z leśnych grzybów
Obrane i umyte ziemniaki kroimy w kostkę 1cm/1cm
Zupa z leśnych grzybów
Aby uwolnić smaki, podsmażam warzywa i przyprawy
Zupa z leśnych grzybów
Korzystałam z grzybów mrożonych, więc chwilę po podsmażeniu kroję je w kostkę