p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Zupa z łososia i czerwonej soczewicy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

zupa rybna z łososia, czerwonej soczewicy i warzyw

Zupa z łososia i czerwonej soczewicy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z łososia i czerwonej soczewicy

 

Sposób przygotowania:

Zupa z łososia i czerwonej soczewicy
Do garnka wlać 1,5 litra wody, włożyć umyte wcześniej, obrane starte warzywa na tarce o dużych oczkach lub na elektrycznej tarce robota, dodać odrobinę soli, ziele angielskie i liście laurowe, wsypać całe opakowanie Zupy z soczewicy z serii Dania Babci Zosi,wraz z dołączoną przyprawą i gotować około 20 minut. Następnie włożyć kawałki łososia, doprawić zupę młotkowanym pieprzem z kolendrą, ewentualnie też solą i gotować 5 minut. Zupę rozlać do miseczek, na wierzchu ułożyć kawałki łososia, zrobić kleksy ze śmietany i udekorować natką pietruszki. Pierwszy raz jadłam takie połączenie w zupie, ale wybór był trafny. Zupa jest bardzo smaczna.
Zupa z łososia i czerwonej soczewicy
głównym skłądnikiem zupy będzie łosoś i warzywa
Zupa z łososia i czerwonej soczewicy
ścieramy warzywa w elektrycznej tarce robota
Zupa z łososia i czerwonej soczewicy
wsypujemy całe opakowanie Zupy z soczewicy
Zupa z łososia i czerwonej soczewicy
wkładamy kawałki łososia i gotujemy jeszcze 5 minut