motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa z dodatkiem makaronu gotowana na żeberkach. Z dodatkiem podsmażanych pieczarek z cebulką i jarzyn.

Zupa z makaronem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z makaronem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z makaronem
Oczyszczone żeberka zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Jarzyny obieramy. Do gotującej zupy dodajemy jarzyny. Następnie wsypujemy jarzynkę do smaku. Dodajemy liście laurowe i ziela angielskie. W tym czasie obieramy pieczarki. Obrane pieczarki kroimy. Cebulę kroimy w pióra. Na patelni topimy smalec. Dodajemy pokrojoną cebulkę. Cebulę rumienimy na smalcu. Dodajemy pokrojone pieczarki. Pieczarki podsmażamy. Zarumienione pieczarki z cebulką dodajemy do zupy. Jak żeberka będą miękkie dodajemy makaron. W tym czasie kroimy umytą pietruszkę.Dodajemy do zupy. Na koniec doprawiamy do smaku Przyprawą do zup. I jarzynką. Wszystko dokładnie mieszamy.
Zupa z makaronem
Etap 1 Do gotujących żeberek dodajemy jarzyny
Zupa z makaronem
Etap 2 Cebulę rumienimy na rozgrzanym smalcu
Zupa z makaronem
Etap 3 Do cebuli dodajemy pieczarki i rumienimy
Zupa z makaronem
Etap 4 Wszystko dodajemy do zupy i doprawiamy do smaku