motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zupa gotowana na łopatce z makaronem

Zupa z makaronem

Składniki:

Zupa z makaronem

 

  • 30 dkg łopatki
  • marchewka
  • pietruszka
  • natka pietruszki
  • 20 dkg pieczarek
  • 20 dkg makaronu
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do zup
  • 1 łyżka smalcu

Sposób przygotowania:

Zupa z makaronem
Łopatkę dokładnie myjemy i zalewamy 1 litrem wody. Doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy marchewkę i pietruszkę. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do gotującego się mięsa dodajemy troszkę soli, pieprzu i starte jarzyny. Gotujemy na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Obrane pieczarki kroimy i przesmażamy na rozgrzanym smalcu. Dodajemy do zupy. Miękkie mięso wyciągamy i kroimy na małe kawałki. Dodajemy makaron i pokrojone mięso. Gotujemy ok. 10 minut. Doprawiamy do smaku.