iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa z makaronem ryżowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Lekka smaczna zupka polecam wegetarianom , pieczarki warzywa i do tego makaron ryżowy . Doprawiona sosem sojowym i odrobina imbiru .

Zupa z makaronem ryżowym

Składniki:

Zupa z makaronem ryżowym

 

  • 1 szklanka fasoli mung
  • 2 marchewki
  • 15 dag pieczarek
  • sos sojowy
  • imbir
  • pieprz kolorowy ziarnisty
  • 1 szklanka groszek zielony (może być z mrożonki)
  • 1 opakowanie makron ryżowy
  • 1 łyżka olej ryżowy
  • 3 szklanki bulionu warzywnego

 

Sposób przygotowania:

Zupa z makaronem ryżowym
Marchewkę obieramy z skórki. Pieczarki oczyszczamy pędzelkiem z zabrudzeń , kroimy w plasterki.Fasole mung moczymy kilka godzin następnie gotujemy do miękkości ok 20 min. Na patelni na oleju ryżowym podsmażamy pokrojone w plasterki pieczarki. Marchewkę kroimy w kosteczkę. Do podsmażonych pieczarek dodajemy marchewkę i groszek. Smażymy chwilę. Zalewamy bulionem warzywnym ok 3 szklanki. Zagotowujemy w garnku. Gotujemy do miękkości marchewki. Dodajemy ugotowaną fasolę. Doprawiamy do smaku sosem sojowym , pieprzem i mielonym imbirem. Na koniec dodajemy makron ryżowy . Nakrywamy garnek i odstawiamy. Podajemy kiedy makaron napęcznieje.

Tagi:

sosy