Misiaczek

Misiaczek

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Zupa z marynowaną dynią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kapusta jest tania, dostępna przez cały rok. Niektórzy uważają ją może za zbyt pospolitą, inni nie znoszą zapachu kapusty podczas gotowania

Zupa z marynowaną dynią

Składniki:

Zupa z marynowaną dynią

 

  • Na 4 osoby:
  • 2 cebule
  • olej
  • 4 marchewki
  • 1/2kg włoskiej kapusty
  • 1l bulionu warzywnego
  • słoik marynowanej dyni (ok.30 dag)
  • 4łyżki gęstej śmietany

Sposób przygotowania:

Zupa z marynowaną dynią
Cebule obierz i posiekaj, zeszklij w rondlu na oleju. Marchewki umyj, obierz i potnij na plasterki, dodaj do cebuli, podsmaż razem, mieszając. Kapustę obierz z wierzchnich liści, opłucz pod bieżącą wodą, pokrój na małe kawałki. Dodaj do cebuli i marchewek, smaż chwilę razem, wymieszaj. Wlej bulion, gotuj 20 min pod przykryciem. Po 15 minutach włóż odsączoną dynię. Pestki dyni upraż na suchej patelni. Zupę przelej do miseczek, każdą udekoruj kleksem śmietany, posyp pestkami dyni

Tagi:

dynia