Zupa z mielonego mięsa

Makłowicz - Przepis na: Zupa z mielonego mięsa offline

Szef Kuchni
Przepisy: 66
Zupa z mielonego mięsa
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2492

Kiełbasę kroimy w grube plastry. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, a następnie


trudność: łatwe
czas:

Zupa z mielonego mięsa - SKŁADNIKI:

  • 15 dkg kiełbas (krakowska parzona)
  • 25 dkg mieszanego mięsa mielonego
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • łyżka papryki słodkiej
  • 1/2 l wina czerwonego
  • kostka bulionu lub litr rosołu
  • 2 strąki papryk zielonych
  • duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka oleju
  • puszka czerwonej fasoli
  • 4 łyżki parmezanu

Zupa z mielonego mięsa - PRZYGOTOWANIE:

Kiełbasę kroimy w grube plastry. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, a następnie przesmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy kiełbasę, mięso mielone i koncentrat pomidorowy. Smażymy, aż mielone mięso zbije się w grudki. Dodajemy mieloną paprykę, wino i wodę z kostką lub bulion. Zagotowujemy, przykrywamy i gotujemy na niezbyt dużym ogniu przez pół godziny. Dodajemy zielone papryki pokrojone w wąskie paseczki i odcedzoną fasolę z puszki. Gotujemy jeszcze około 10 minut. Przed podaniem doprawiamy zupę solą, pieprzem kajeńskim i posypujemy startym serem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z mielonego mięsa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi Ryż podsmażany z mięsem mielonym Mięso mielone z kalarepką
Kabaczek z mięsem Mięso mielone z ryżem i boczkiem Makaron z mięsem i kalarepką
Kotleciki mielone Kotleciki mielone z dynią i szczypiorkiem Klopsy z musztardą i cebulką
Kotleciki z ryżem i marchewką Pieczeń domowa-alla mielonka Meksykańska uczta

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane