Zupa z mielonego mięsa

Makłowicz offline

Szef Kuchni
Przepisy: 66
Zupa z mielonego mięsa
oceń:  
ocena: 3/5
głosów: 2492

Kiełbasę kroimy w grube plastry. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, a następnie


trudność: łatwe
czas:

Zupa z mielonego mięsa - SKŁADNIKI:

  • 15 dkg kiełbas (krakowska parzona)
  • 25 dkg mieszanego mięsa mielonego
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • łyżka papryki słodkiej
  • 1/2 l wina czerwonego
  • kostka bulionu lub litr rosołu
  • 2 strąki papryk zielonych
  • duża cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka oleju
  • puszka czerwonej fasoli
  • 4 łyżki parmezanu

Zupa z mielonego mięsa - PRZYGOTOWANIE:

Kiełbasę kroimy w grube plastry. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy, a następnie przesmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy kiełbasę, mięso mielone i koncentrat pomidorowy. Smażymy, aż mielone mięso zbije się w grudki. Dodajemy mieloną paprykę, wino i wodę z kostką lub bulion. Zagotowujemy, przykrywamy i gotujemy na niezbyt dużym ogniu przez pół godziny. Dodajemy zielone papryki pokrojone w wąskie paseczki i odcedzoną fasolę z puszki. Gotujemy jeszcze około 10 minut. Przed podaniem doprawiamy zupę solą, pieprzem kajeńskim i posypujemy startym serem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z mielonego mięsa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięso mielone
Mielone z pestkami dyni Kotlety mielone nadziane kalafiorem Kotleciki z kaszą kuskus i kapustą
Naleśniki z mięsem i warzywami "Kiszone" mielone Pizza z mięsem i pieczarkami
Pasztet grzybowy Spaghetti z pulpetami w sosie pomidorowym Zub3r'a Pulpety w sosie myśliwskim
Zrazy mielone w sosie cebulowym Pulpeciki cherry Ryż z mięsem mielonym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane