Strona główna Zupa z mielonego mięsa

Zupa z mielonego mięsa
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
40 przepisów na najlepsze jesienne zupy

Zupy « poprzedni | następny »
jaga85 - Przepis na: Zupa z mielonego mięsa offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 700
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zupa z mielonego mięsa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Zupa niezwykle sycąca i rozgzrewająca.


trudność: średne
czas:

Zupa z mielonego mięsa - SKŁADNIKI:

  • Składniki:
  • 0,5 puszki czerwonej fasoli,
  • 0,5 kg mielonego mięsa,
  • 1,5 strączka papryki chili,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 cebula,
  • 1 papryka czerwona,
  • 1 papryka zielona,
  • 3 pomidory,
  • Sól, pieprz do smaku,
  • Olej do smażenia,
  • Przegotowana woda (w takiej ilości by zupa była gesta)

Zupa z mielonego mięsa - PRZYGOTOWANIE:

Pokrojona w kostkę cebulę rumienimy na oleju. Dokładamy do niej mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Całość smażymy, by mięso było gotowe. W innym naczyniu smażymy pomidory pokrojone w kostkę Dokładamy do nich pokrojone papryki oraz posiekane drobno papryczki chili. Wszystko smażymy, aż papryka zmięknie. Przygotowane w ten sposób warzywa przekładamy do mielonego mięsa. Dokładamy odcedzoną fasolkę. Chwilkę gotujemy całość delikatnie podlewając wodą. Doprawiamy. Podajemy gorącą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z mielonego mięsa (strona 1 z 1)  
LegoJedi

LegoJedi
offline

2013-09-11 21:50
Lepiej bym sam nie zrobil :D
Skomentuj
Oceń:
0
jaga85

jaga85
offline

2013-09-12 09:10
LegoJedi napisał(a):

Lepiej bym sam nie zrobil :D

:)Jak miło czytać takie komentarze!Pozdrawiam!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Bieszczadzki barszcz Zupa krem marchewkowy Rozgrzewająca zupa dyniowa z soczewicą
Jesienna zupa na "rosole" Zupa z suszonych leśnych grzybów i pieczarek Zupa - krem z dyni
Zupa z fasolki szparagowej Domowa zupa jarzynowa Zupa krem z kalafiora
Krem szpinakowy Pyszna zupa brokułowa Zakwas z buraków

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane