Strona główna Zupa z mielonego mięsa

Zupa z mielonego mięsa
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
40 przepisów na najlepsze jesienne zupy

Zupy « poprzedni | następny »
jaga85 - Przepis na: Zupa z mielonego mięsa offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 666
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zupa z mielonego mięsa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 5

Zupa niezwykle sycąca i rozgzrewająca.


trudność: średne
czas:

Zupa z mielonego mięsa - SKŁADNIKI:

  • Składniki:
  • 0,5 puszki czerwonej fasoli,
  • 0,5 kg mielonego mięsa,
  • 1,5 strączka papryki chili,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 cebula,
  • 1 papryka czerwona,
  • 1 papryka zielona,
  • 3 pomidory,
  • Sól, pieprz do smaku,
  • Olej do smażenia,
  • Przegotowana woda (w takiej ilości by zupa była gesta)

Zupa z mielonego mięsa - PRZYGOTOWANIE:

Pokrojona w kostkę cebulę rumienimy na oleju. Dokładamy do niej mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy. Całość smażymy, by mięso było gotowe. W innym naczyniu smażymy pomidory pokrojone w kostkę Dokładamy do nich pokrojone papryki oraz posiekane drobno papryczki chili. Wszystko smażymy, aż papryka zmięknie. Przygotowane w ten sposób warzywa przekładamy do mielonego mięsa. Dokładamy odcedzoną fasolkę. Chwilkę gotujemy całość delikatnie podlewając wodą. Doprawiamy. Podajemy gorącą.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z mielonego mięsa (strona 1 z 1)  
LegoJedi

LegoJedi
offline

2013-09-11 21:50
Lepiej bym sam nie zrobil :D
Skomentuj
Oceń:
0
jaga85

jaga85
offline

2013-09-12 09:10
LegoJedi napisał(a):

Lepiej bym sam nie zrobil :D

:)Jak miło czytać takie komentarze!Pozdrawiam!
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Zupy
Barszcz ukraiński z czerwoną fasolą Zupa kalafiorowa z marchewką i groszkiem Lekki krem z dyni
Zupa krem z dyni Zupa z żółtej cukinii z ryżem Zupa chińska z ryżowym makaronem
Ziemniaczana zupa z brukselką Krem z kurek z grzankami Krem warzywny z czarną fasolką i fetą
Zupa krem z dyni Rozgrzewający krem z dyni Zupa ze świeżych opieniek

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane