gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Zupa z młodą kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Moja rodzina uwielbia zupy, a tą z dodatkiem kapusty bardzo lubimy. Polecam jest bardzo smaczna i łatwa w przygotowaniu.

Zupa z młodą kapustą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa z młodą kapustą

 

  • 300 gram kości ze schabu
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 2 duże marchewki
  • 1/2 mniejszego pora
  • sól
  • 2 kostki rosołowe
  • przyprawa uniwersalna do dań Kucharek
  • 100 gram serka topionego

Sposób przygotowania:

Zupa z młodą kapustą
Kości wieprzowe zalewamy wodą, dodajemy sól, kostki rosołowe oraz przyprawę do dań Kucharek. Gotujemy do momentu, aż mięso na kościach będzie miękkie. W tym czasie kapustę szatkujemy, marchewki obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach, a por drobno siekamy. Wyciągamy kości i obieramy z mięsa. Szklankę wywaru odlewamy do małego garnuszka. Do pozostałego wywaru dodajemy warzywa, gotujemy, aż będą miękkie. Po czym do zupy dodajemy mięso. W małym garnuszku z wywarem rozpuszczamy serek topiony, po czym wlewamy do zupy. Doprowadzamy do wrzenia. Porcję zupy wylewamy na talerz.
Zupa z młodą kapustą
Kości wieprzowe zalewamy wodą, dodajemy sól, kostki rosołowe oraz przyprawę do dań Kucharek. Gotujemy.
Zupa z młodą kapustą
Do wywaru dodajemy wszystkie warzywa, gotujemy.
Zupa z młodą kapustą
W małym garnuszku z wywarem rozpuszczamy serek topiony, po czym wlewamy do zupy.