Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Zupa z młodego jarmużu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

zupa samo zdrowie - idealna na cieple dni

Zupa z młodego jarmużu Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z młodego jarmużu

 

Sposób przygotowania:

Zupa z młodego jarmużu
Marchew oraz cebulę obieramy, a następnie myjemy. Cebulę również obieramy, a świeży jarmuż myjemy pod zimną, bieżącą wodą. Cebulkę kroimy w drobną kostkę. Z liści jarmużu wykrawamy grube i twarde łodygi, a pozostałą część cienko szatkujemy. Zarówno ziemniaki jak i marchewki kroimy w kostkę, po czym przekładamy do garnka dodajemy kostkę rosołową, zalewamy wodą i nastawiamy na gaz. W tym czasie na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, dodajemy cebulkę i przesmażamy, gdy się zrumieni dodajemy jarmuż i całość smażymy do 5 minut, doprawiając solą i pieprzem. Po 10 minutach od zagotowania się ziemniaków z marchewką dodajemy usmażony na cebulce jarmuż, zupę doprawiamy do smaku, a nastepnie gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie. Zupę możemy zabielić śmietaną
Zupa z młodego jarmużu
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki...,,
Zupa z młodego jarmużu
Zarówno ziemniaki jak i marchewki kroimy w kostkę, po czym przekładamy do garnka
Zupa z młodego jarmużu
dodajemy jarmuż i całość smażymy do 5 minut,,
Zupa z młodego jarmużu
zupę doprawiamy do smaku, a nastepnie gotujemy do czasu aż warzywa będą miękkie.