Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zupa z młodej kalarepki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Najlepiej smakuje z młodej kalarepki.

Zupa z młodej kalarepki

Składniki:

Zupa z młodej kalarepki

 

Sposób przygotowania:

Zupa z młodej kalarepki
Rosół zagotować. Kalarepki umyć, obrać, pokroić w kostkę. Ziemniaki umyć, obrać, również pokroić w kostkę. Ziemniaki razem z kalarepką wrzucić do gotującego się rosołu. Dodać ziele angielskie i liście laurowe. Gotować do miękkości. Masło mocno rozgrzać na patelni, posypać mąką, mąkę zrumienić. Zalać 50 ml wody, zagotować. Wlać do zupy, kiedy ziemniaki i kalarepki będą miękkie. Zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.