zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 684]

Zupa z młodej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Smaczna i pożywna zupa z młodej kapusty, z dodatkiem ulubionych warzyw. Dodatek pieprzu cytrynowego podkreślił jej smak.

Zupa z młodej kapusty Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa z młodej kapusty

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z młodej kapusty
Skrzydełka myję i zalewam wodą, zagotowuję, zbieram ewentualne szumy i dodaję przyprawy. Warzywa myję, te które trzeba obrać obieram. Por i czosnek kroję w plasterki,kapustę szatkuję, marchewki kroję w kosteczki. Koperek siekam jak najdrobniej. Dodaję wszystko do gotującego się wywaru. Gotuję do miękkości warzyw i skrzydełek. Ugotowane skrzydełka lekko studzę i obieram mięso, które dodaję do zupy. Zupę na koniec zabielam śmietaną i doprawiam do smaku solą i pieprzem cytrynowym.
Zupa z młodej kapusty
Warzywa myję, te które trzeba obrać obieram. Por i czosnek kroję w plasterki, kapustę szatkuję, marchewki kroję w kosteczki. Koperek siekam jak najdrobniej.