Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa z młodej kapusty z papryką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 22

Bardzo smaczna zupka z młodej kapusty, z dodatkiem papryki to dobry pomysł na lekki obiad w letni dzień.

Zupa z młodej kapusty z papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z młodej kapusty z papryką

 

  • udka kurczaka 1 szt
  • marchew 2 szt
  • seler korzeniowy 1/3 szt
  • ziemniaki 3 szt
  • koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • natka pietruszki 1 duży pęczek
  • liść laurowy 2 szt
  • papryka czerwona 1 szt
  • kapusta młoda 1/2 główki

Sposób przygotowania:

Zupa z młodej kapusty z papryką
Nastawiamy wodę, solimy, a gdy się zagotuje, wrzucamy oczyszczone udko oraz liście laurowe. Gotujemy ok. pół godziny.

Obieramy i kroimy w kostkę ziemniaki, marchewkę i selera. Paprykę kroimy na kawałki.. Dodajemy warzywa do wywaru mięsnego. Kapustę szatkujemy i również dodajemy do zupy.

Gotujemy całość około 20 minut. Dodajemy do zupy posiekaną natkę pietruszki oraz koncentrat pomidorowy.

Doprowadzamy do wrzenia.

Doprawiamy do smaku pieprzem i jeszcze ewentualnie odrobiną soli.  
Zupa z młodej kapusty z papryką
Udko z kurzcaka myjemy i wrzucamy do posolonego wrzątku
Zupa z młodej kapusty z papryką
Obieramy i kroimy w kostkę warzywa, dodajemy do zupy
Zupa z młodej kapusty z papryką
Kapustę szatkujemy i również dodajemy do zupy
Zupa z młodej kapusty z papryką
Dodajemy przecier pomidorowy oraz natkę pietruszki

Tagi:

zupa warzywa