Strona główna Zupa z pieczarkami i kaszą gryczaną

Zupa z pieczarkami i kaszą gryczaną

Kasze « poprzedni | następny »
Reniz - Przepis na: Zupa z pieczarkami i kaszą gryczaną offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2176
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Zupa z pieczarkami i kaszą gryczaną
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Zupa z mięsem z kurczaka i kaszą gryczaną jest smaczna i pożywna.


trudność: łatwe
czas:

Zupa z pieczarkami i kaszą gryczaną - SKŁADNIKI:

  • 1 ćwiartka z kurczaka
  • 15 dag pieczarek
  • 1o dag kaszy gryczanej
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 gałązka lubczyku
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • sól
  • pieprz
  • 3-4 łyżki śmietanki

Zupa z pieczarkami i kaszą gryczaną - PRZYGOTOWANIE:

Kaszę ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Mięso umyć włożyć do garnka, wlać 1 l wody, dodać odrobinę soli i gotować. Po upływie pół godziny dodać obrane, pokrojone warzywa i liść lubczyku. 10 minut przed końcem gotowania dodać pokrojone pieczarki i posiekaną cebulę. Miękkie mięso wyjąć z wywaru, usunąć kości a mięso z powrotem włożyć do zupy. Mąkę wymieszać z małą ilością zimnej wody, połączyć z zupą, zagotować. Zdjąć z ognia, wymieszać ze śmietanką, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Kaszę wyłożyć na talerze, zalać zupą, posypać natką pietruszki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z pieczarkami i kaszą gryczaną  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kasze
Zapiekana kasza gryczana Pęczak ze szpinakiem i pomidorami Kotleciki jaglane z pieczarkami
Chleb jaglany na zakwasie Kaczka nadziewana suszonymi jabłkami Knedle z kaszy manny ze śliwkami
Deser z kaszą i musem truskawkowym Kaszka manna z jabłkami Potrawka z kurczaka z kaszą gryczaną i węgierkami
Gryczotto ze śliwką i pieczonym filetem Śliwkowo-drobiowe falbanki z sosem gryczanym Gryczana kieszeń w rozgrzewającym sosie śliwkowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane