klaudi76

klaudi76

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Zupa z podgrzybkami, fasolą i kapustą wł

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczna i inna, kapusta włoska nadaje ciekawego aromatu.

Zupa z podgrzybkami, fasolą i kapustą wł

Składniki:

Zupa z podgrzybkami, fasolą i kapustą wł

 

  • ziemniaków, marchwi, cebuli, selera w korzeniu, pietruszki w korzeniu (70%) w proporcji do 30% podgrzybków
  • 200 g fasoli jaś wcześniej namoczonej
  • 1/4 główki kapusty włoskiej
  • 1 łyżka gęsiego tłuszczu
  • 1/2 łyżki masła
  • śmietana do zabielania
  • sok z 1/2 cytryny

Sposób przygotowania:

Zupa z podgrzybkami, fasolą i kapustą wł
Wstawiamy garnek z wodą i fasolą do gotowania, jak lekko zmięknie wsypujemy mieszankę warzyw z grzybami i poszatkowana kapustę włoską, zagotować dodać tłuszcze gotować do miękkości warzyw i fasoli, przyprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.