Zupa z rydzów
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Rydze oczyścić, opłukać, pokroić, cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle rydze z cebulką, zalać wywarem i gotować do


trudność: łatwe
czas:

Zupa z rydzów - SKŁADNIKI:

  • 400 g rydzów
  • 4 szklanki bulionu (wywaru z warzyw)
  • 1 cebula
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • Mielony pieprz, sól

Zupa z rydzów - PRZYGOTOWANIE:

Rydze oczyścić, opłukać, pokroić, cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle rydze z cebulką, zalać wywarem i gotować do miękkości ok. 20 min. Podawać z kluskami łazankami albo lanymi kluskami. Posypać natką pietruszki, talerze z zupą ozdobić kleksami ze śmietany.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z rydzów  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia polska
Szarlotka z żubrówką w słoiku Bażant z sosem leśnym Domowy ocet jabłkowy
Pierogi z jagodami i migdałami Drożdżowy chleb z sokiem pomarańczowym Domowe bułki grahamki
Pieczony kurczak po polsku Domowe korniszony Fasolka po bretońsku z cząbrem
Kurczak pieczony w całości z warzywami Consomme z bażanta z kurkami Zwijane drożdżówki z jagodami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy suszysz jabłka?

 
 Czy suszysz jabłka?

głosuj
 

Ostatnio komentowane