Zupa z rydzów
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Rydze oczyścić, opłukać, pokroić, cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle rydze z cebulką, zalać wywarem i gotować do


trudność: łatwe
czas:

Zupa z rydzów - SKŁADNIKI:

  • 400 g rydzów
  • 4 szklanki bulionu (wywaru z warzyw)
  • 1 cebula
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • Mielony pieprz, sól

Zupa z rydzów - PRZYGOTOWANIE:

Rydze oczyścić, opłukać, pokroić, cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle rydze z cebulką, zalać wywarem i gotować do miękkości ok. 20 min. Podawać z kluskami łazankami albo lanymi kluskami. Posypać natką pietruszki, talerze z zupą ozdobić kleksami ze śmietany.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z rydzów  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia polska
Słodkie bułeczki z makiem Awaryjny chleb na zakwasie Szarlotka z żubrówką w słoiku
Bażant z sosem leśnym Domowy ocet jabłkowy Pierogi z jagodami i migdałami
Drożdżowy chleb z sokiem pomarańczowym Domowe bułki grahamki Pieczony kurczak po polsku
Domowe korniszony Fasolka po bretońsku z cząbrem  Kurczak pieczony w całości z warzywami

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane