Zupa z rydzów
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Rydze oczyścić, opłukać, pokroić, cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle rydze z cebulką, zalać wywarem i gotować do


trudność: łatwe
czas:

Zupa z rydzów - SKŁADNIKI:

  • 400 g rydzów
  • 4 szklanki bulionu (wywaru z warzyw)
  • 1 cebula
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • Mielony pieprz, sól

Zupa z rydzów - PRZYGOTOWANIE:

Rydze oczyścić, opłukać, pokroić, cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle rydze z cebulką, zalać wywarem i gotować do miękkości ok. 20 min. Podawać z kluskami łazankami albo lanymi kluskami. Posypać natką pietruszki, talerze z zupą ozdobić kleksami ze śmietany.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z rydzów  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia polska
Gołąbki w młodej kapuście Kopytka z bułką na maśle Klasyczne ruskie pierogi
Grillowany karczek z warzywami Śląskie kluski z dziurką Gołąbki z piekarnika z serem żółtym
Domowe jagodzianki Zupa z młodej botwinki Barszczyk botwinkowy z jajkiem
Wątróbka w rolowanym boczku z cukinią i pomidorami Babka drożdżowa codzienna Grochówka prawie wojskowa

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu Konkurs - Zdrowa woda w Twoim domu

    Picie wody prosto z kranu zazwyczaj budzi wiele obaw. Co zrobić, by się ich pozbyć? Wystarczy przefiltrować kranową wodę. Jeśli Ty także chcesz cieszyć się dostępem do zdrowej wody w swoim domu, weź udział w naszym konkursie! Do wygrania 10 zestawów do filtrowania wody Dafi!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

 
 Czy przygotowujesz już pierwsze przetwory?

głosuj
 

Ostatnio komentowane