Zupa z rydzów
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Rydze oczyścić, opłukać, pokroić, cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle rydze z cebulką, zalać wywarem i gotować do


trudność: łatwe
czas:

Zupa z rydzów - SKŁADNIKI:

  • 400 g rydzów
  • 4 szklanki bulionu (wywaru z warzyw)
  • 1 cebula
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • Mielony pieprz, sól

Zupa z rydzów - PRZYGOTOWANIE:

Rydze oczyścić, opłukać, pokroić, cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle rydze z cebulką, zalać wywarem i gotować do miękkości ok. 20 min. Podawać z kluskami łazankami albo lanymi kluskami. Posypać natką pietruszki, talerze z zupą ozdobić kleksami ze śmietany.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z rydzów  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia polska
Bażant z sosem leśnym Domowy ocet jabłkowy Pierogi z jagodami i migdałami
Drożdżowy chleb z sokiem pomarańczowym Domowe bułki grahamki Pieczony kurczak po polsku
Domowe korniszony Fasolka po bretońsku z cząbrem  Kurczak pieczony w całości z warzywami
Consomme z bażanta z kurkami Zwijane drożdżówki z jagodami Gołąbki w młodej kapuście

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane