Zupa z rydzów
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Rydze oczyścić, opłukać, pokroić, cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle rydze z cebulką, zalać wywarem i gotować do


trudność: łatwe
czas:

Zupa z rydzów - SKŁADNIKI:

  • 400 g rydzów
  • 4 szklanki bulionu (wywaru z warzyw)
  • 1 cebula
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • Mielony pieprz, sól

Zupa z rydzów - PRZYGOTOWANIE:

Rydze oczyścić, opłukać, pokroić, cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle rydze z cebulką, zalać wywarem i gotować do miękkości ok. 20 min. Podawać z kluskami łazankami albo lanymi kluskami. Posypać natką pietruszki, talerze z zupą ozdobić kleksami ze śmietany.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z rydzów  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kuchnia polska
Kapusta z grochem boczkiem i ziemniakami Tradycyjne zimne nóżki  Chrust albo faworki
Pierniczki dla niecierpliwych Rosół drobiowo - wołowy Groch z kapustą
Krucho - drożdżowe paszteciki z kapustą i grzybami Zupa szczawiowa z kurczakiem Kotlety mielone z żółtym serem
Winny bigos z suszonymi śliwkami Kapusta słodko kwaśna Bigos myśliwski

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane