Tit

Tit

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 820]

Zupa z rydzów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rydze oczyścić, opłukać, pokroić, cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle rydze z cebulką, zalać wywarem i gotować do

Zupa z rydzów

Składniki:

Zupa z rydzów

  • 400 g rydzów
  • 4 szklanki bulionu (wywaru z warzyw)
  • 1 cebula
  • 1 łyżka gęstej śmietany
  • Pół pęczka natki pietruszki
  • Mielony pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Zupa z rydzów

Rydze oczyścić, opłukać, pokroić, cebulę obrać i pokroić w kostkę, podsmażyć na maśle rydze z cebulką, zalać wywarem i gotować do miękkości ok. 20 min. Podawać z kluskami łazankami albo lanymi kluskami. Posypać natką pietruszki, talerze z zupą ozdobić kleksami ze śmietany.

Tagi:

rydze rydz