agusia2361

agusia2361

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 506]

Zupa z rydzów.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna zupa z rydzów na rozgrzanie.

Zupa z rydzów.

Składniki:

Zupa z rydzów.

 

  • 20 dag rydzów
  • 4 kostki rosołowe
  • ½ łyżeczki kminku
  • 5 dag słoniny
  • 1 cebula
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego

Sposób przygotowania:

Zupa z rydzów.
Rydze oczyścić, opłukać i drobno pokroić. Z kostek rosołowych sporządzić wywar ( tak około 1,5 l ). Następnie dodać grzyby, a pod koniec gotowania dodać kminek. Pokroić słoninę i podsmażyć, obraną i posiekaną cebulę podsmażyć, a następnie zrobić zasmażkę. Kolejno dodać do rosołu i zagotować. Na koniec doprawić przecierem pomidorowym, solą i pieprzem.