Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa z ryżem na rosole

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zupa z ryżem na rosole to dobry sposób na wykorzystanie rosołu pozostałego z poprzedniego obiadu. Smacznego.

Zupa z ryżem na rosole

Składniki:

Zupa z ryżem na rosole

 

  • 4-5 szkl rosołu
  • 1-2 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 średni por
  • 10 dag ryżu
  • 1 łyżka masła
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • przyprawa maggi
  • sól
  • pieprz

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z ryżem na rosole
Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Rosół wlać do garnka, podgrzać, dodać drobno pokrojony por i przygotowane warzywa, zagotować. Ryż wypłukać i wsypać do gotujących się warzyw i gotować do miękkości ( około 20 minut) Następnie dodać surowe masło, przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi, wymieszać. 

Tagi:

ryż przyprawy