anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Zupa z serc drobiowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rosół można zrobić prawie z każdego mięsa lub prawie na każdych podrobach, ja lubię ten bo jest taki serdeczny:)

Zupa z serc drobiowych

Składniki:

Zupa z serc drobiowych

 

  • serca drobiowe 700 g
  • woda 1,5 L
  • marchew 1/2 szt
  • pietruszka 1/2 szt
  • seler 1/8 szt
  • sól
  • pieprz
  • cebula 1/2 szt

Sposób przygotowania:

Zupa z serc drobiowych
Serca umyć i dokładnie oczyścić z naczyń krwionośnych. Wodę wlać do garnka dodać serca wkroić drobno cebulę , marchew, pietruszkę i seler obrać i też wkroić w słupki, Gotować około 1 godziny. doprawić solą i pieprzem. Zupę gotować do miękkości serduszek. Podawać z makaronem lub kluskami z lanego ciasta.