iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupa z soczewicy czerwonej z jajkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Soczewica ma niski indeks glikemiczny, można ją spożywać w trakcie różnych diet a także przy cukrzycy.

Zupa z soczewicy czerwonej z jajkiem

Składniki:

Zupa z soczewicy czerwonej z jajkiem

 

  • 4 szt jaja na twardo,
  • 1 szkl soczewica,
  • 1 szt marchewka,
  • 4 szt ziemniaki,
  • natka pietruszki,
  • 1 szt udko,
  • papryka słodka,
  • 2 łyżki pomidory w puszce,
  • pieprz,
  • 1 szt kostka bulionowa,
  • 3 łyżki śmietanka 12-procentowa

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa z soczewicy czerwonej z jajkiem
W garnku z wodą gotujemy udko kurczaka z dodatkiem kostki rosołowej . Po ok 15 min dodajemy szklankę soczewicy czerwonej połówki.Ziemniaki kroimy w kosteczkę ,marchewkę ścieramy na tarce duże oczka ,warzywa dodajemy do zupy .Mieszamy i gotujemy do miękkości warzyw.Udko wyciągamy kroimy drobno dodajemy do zupy .Dodajemy ok 3 łyżki pomidorów z puszki .Doprawiamy sola ,pieprzem ,papryką słodką i odrobina cukru do smaku .Zaciągamy śmietanką ,Natkę pietruszki siekamy dodajemy do zupy .Jajka gotujemy ,siekamy podajemy do zupy

Tagi:

soczewica