halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Zupa z suszonych grzybów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Na naszych stołach goszczą różne zupy. Zupa z suszonych grzybów jest bardzo prosta a za razem smaczna, aromatyczna. Wiele osób jest smakoszami zup grzybowych.

Zupa z suszonych grzybów

Składniki:

Zupa z suszonych grzybów

 

Sposób przygotowania:

Zupa z suszonych grzybów
Grzyby opłukać namoczyć w wodzie następnie ugotować do miękkości. Pokroić grzyby na mniejsze kawałki.

Cebulę obrać, posiekać drobno, usmażyć na maśle. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Wywar warzywny doprowadzić do wrzenia. Wlać wywaru warzywnego wodę z gotowania grzybów. Dodać pokrojone ziemniaki, gotować.

Dodać do zupy pokrojone grzyby oraz cebulę. Zupę doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Następnie rozprowadzić śmietanę w zupie.