Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa z suszonych grzybów z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zupa grzybowa z makaronem i mięsem jest smaczna i pożywna.

Zupa z suszonych grzybów z makaronem

Składniki:

Zupa z suszonych grzybów z makaronem

 

  • 5 dag suszonych grzybów
  • 30 dag mięsa wieprzowego
  • 1 szkl śmietany
  • 20 dag makaronu
  • 3 łyżki tartego żółtego sera
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • 2 łyżki zieleniny
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa z suszonych grzybów z makaronem
Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Warzywa obrać, umyć, pokroić, włożyć do garnka, wlać 1 litr wody i ugotować. Grzyby zamoczyć na 1-2 godziny, dodać mięso ugotować do miękkości. Do miękkiego mięsa i grzybów dodać 1 litr wywaru z warzyw. Grzyby wyjąć, drobno posiekać, mięso pokroić w kostkę, połączyć z wywarem, zagotować. Następnie do zupy dodać śmietanę, posiekaną zieleninę, ser zółty, wymieszać, Na talerze wyłożyć makaron, zalać zupą, podawać.