Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa z suszonych grzybów zasmażana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Zupa z suszonych grzybów jest bardzo aromatyczna i smaczna. Można ją podawać z makaronem lub ziemniakami.

Zupa z suszonych grzybów zasmażana

Składniki:

Zupa z suszonych grzybów zasmażana

 

Sposób przygotowania:

Zupa z suszonych grzybów zasmażana
Grzyby dokładnie umyć, namoczyć na kilka godzin, następnie zagotować. Dodać obraną i pokrojoną włoszczyznę, pieprz, liść laurowy, sól i ugotować do miękkości. Następnie wywar przecedzić przez sito. Z masła i mąki zrobić jasno-złotą zasmażkę, wymieszać z odrobiną zimnej wody, połączyć z wywarem i zagotować. Grzybki drobno posiekać, włożyć do zupy, doprawić do smaku solą. Zupę podawać z makaronem, posypaną koperkiem.

Tagi:

grzyby