Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Zupa z włoską kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

zupa z włoską kapustą, marchewką, itd.

Zupa z włoską kapustą

Składniki:

Zupa z włoską kapustą

 

  • 1,5 szklanki poszatkowanej kapusty włoskiej,
  • 2 małe marchewki,
  • 1 mała pietruszka,
  • 2 małe ziemniaki,
  • 1/3 białej części pora,
  • 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego,
  • 7-8 łyżek śmietany 30 %,
  • pieprz,
  • przyprawa typu jarzynka
  • do dekoracji natka pietruszki,
  • 5 szklanek wywaru z kurczaka

Sposób przygotowania:

Zupa z włoską kapustą
Kapustę drobno szatkujemy. Pozostałe warzywa obieramy, dokładnie myjemy i kroimy w kostkę lub przy pomocy nożyka do dekoracji warzyw i owoców wycianym na nich różne wzorki. Pokrojone warzywa dodajemy do wywaru, zagotowujemy, zmniejszamy ogień i gotujemy do chwili aż będą miękkie. Dodajemy śmietanę i koncentrat pomidorowy- dokładnie mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem i jarzynką (ja użyłam ku...a śródziemnomorskiego). Dekorujemy natką pietruszki.