alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Zupa z wołowiną i fasolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa z wołowiną i fasolą białą i czerwoną

Zupa z wołowiną i fasolą

Składniki:

Zupa z wołowiną i fasolą

 

  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka białej fasoli
  • 20 dag cebuli
  • 2 czerwone papryki
  • 45 dag wołowiny
  • 4 szklanki bulionu
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa warzywna
  • oregano
  • oliwa do smażenia

Sposób przygotowania:

Zupa z wołowiną i fasolą
Wołowinę pokroić w paski i podsmażyć. Zalać wywarem. Postawić na ogniu, dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Obrać cebule, pokroić w kostkę. Z papryki usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Zeszklić cebulę, dodać do zupy razem z papryką. Odsączyć fasole, dodać, rozetrzeć z koncentratem, przyprawić.