Strona główna Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym

Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym

Fasolowe « poprzedni | następny »
KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
Przepisy: 97
zdjęcia: 1 z 5
Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pożywna zupa z zielonej suchej soczewicy z mięsem mielonym i pieczarkami. Pachnąca czosnkiem. Pełna ziół.


trudność: łatwe
czas:

Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym - SKŁADNIKI:

  • Zielona sucha
  • soczewica 1 szkl
  • Pieczarki 250 g
  • Marchewka 1 szt
  • Cebula biała 1 szt
  • Pietruszka korzeń 1/4 szt
  • Czosnek 1 ząbek
  • Przyprawa w mini
  • kostce - pietruszka 2 szt
  • Majeranek 2 łyżki
  • Curry 1 łyżka
  • Zioła prowansalskie 1 łyżka
  • Przyprawa do dań
  • z fasoli 1 łyżka
  • Koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • Kostka rosołowa 1 szt
  • Mąka pszenna 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym - PRZYGOTOWANIE:

Z czosnku i cebuli usunąć łuski, odciąć niejadalne części. Cebulę umyć i pokroić w drobną kostkę. Marchewkę i pietruszkę korzeń umyć, obrać. Marchewkę pokroić w plasterki. Pietruszkę korzeń w słupki. Do garnka wsypać odmierzoną ilość soczewicy i pieczarki. Dodać rozdrobnioną marchewkę i pietruszkę. Zalać 2 litrami zimnej wody, gotować 30 minut często mieszając. Na patelni podsmażyć mięso. Do smażonego mięsa dodać cebulę i dalej smażyć. Do gotującej się zupy dodać kostkę rosołową i jeśli trzeba dolać wody, gotować 10 minut. Podsmażone mięso i cebulę dodać do zupy, dolać wody. Czosnek wycisnąć przez praskę i dodać do zupy, gotować 30 minut. Po 30 min. dodać do zupy koncentrat pomidorowy, zioła i przyprawy, wymieszać. Na patelni zrobić z mąki i oleju zasmażkę, gotową wlać do zupy, wymieszać, gotować 10 minut. Odstawić na bok.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Fasolowe
Syta zupa z fasolki Fasola z mięsem i warzywami Zupa fasolowa z zielonym groszkiem i makaronem
Zupa z fasoli malinki z papryką i kiełbasą Zupa fasolowa z porem Meksykańska zupa fasolowa z wieprzowiną
Barszcz małorosyjski Fasolowa z kulkami z białej kiełbasy Zupa fasolowa z pomidorami
Prosta zupa fasolowa Fasolka po bretońsku Zupa z fasolką szparagową

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Magiczne pierniczki Konkurs - Magiczne pierniczki

    Pyszne i aromatyczne pierniczki, choć niewielkie rozmiarem w okresie Świąt Bożego Narodzenia zdecydowanie zyskują na znaczeniu. Zawieszane na choince, wręczane bliskiej osobie, jedzone ze smakiem dodają magii i bajkowej atmosfery. Podziel się przepisem na pierniczki i wygraj atrakcyjne nagrody!

  • Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu? Konkurs - Jak smakują święta w Twoim domu?

    Święta Bożego Narodzenia w każdym domu smakują inaczej. Barszcz z uszkami, schab ze śliwką, kluski z makiem to potrawy, których nie może zabraknąć w świątecznym menu. A jak smakują Święta w Twoim domu? Podziel się przepisem na Twoją ulubioną świąteczną potrawę. Do wygrania m.in. ekspres do kawy Nespresso!

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni śródziemnomorskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - łyżka z silikonową krawędzią Fiskars!

1 2 3 4
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Przepisy kulinarne video

Sonda

Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 
 Bez którego ciasta nie wyobrażasz sobie świąt Bożego Narodzenia?

 

Ostatnio komentowane