Strona główna Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym

Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym

Fasolowe « poprzedni | następny »
KasiaJulcia - Przepis na: Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 97
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pożywna zupa z zielonej suchej soczewicy z mięsem mielonym i pieczarkami. Pachnąca czosnkiem. Pełna ziół.


trudność: łatwe
czas:

Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym - SKŁADNIKI:

  • Zielona sucha
  • soczewica 1 szkl
  • Pieczarki 250 g
  • Marchewka 1 szt
  • Cebula biała 1 szt
  • Pietruszka korzeń 1/4 szt
  • Czosnek 1 ząbek
  • Przyprawa w mini
  • kostce - pietruszka 2 szt
  • Majeranek 2 łyżki
  • Curry 1 łyżka
  • Zioła prowansalskie 1 łyżka
  • Przyprawa do dań
  • z fasoli 1 łyżka
  • Koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • Kostka rosołowa 1 szt
  • Mąka pszenna 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym - PRZYGOTOWANIE:

Z czosnku i cebuli usunąć łuski, odciąć niejadalne części. Cebulę umyć i pokroić w drobną kostkę. Marchewkę i pietruszkę korzeń umyć, obrać. Marchewkę pokroić w plasterki. Pietruszkę korzeń w słupki. Do garnka wsypać odmierzoną ilość soczewicy i pieczarki. Dodać rozdrobnioną marchewkę i pietruszkę. Zalać 2 litrami zimnej wody, gotować 30 minut często mieszając. Na patelni podsmażyć mięso. Do smażonego mięsa dodać cebulę i dalej smażyć. Do gotującej się zupy dodać kostkę rosołową i jeśli trzeba dolać wody, gotować 10 minut. Podsmażone mięso i cebulę dodać do zupy, dolać wody. Czosnek wycisnąć przez praskę i dodać do zupy, gotować 30 minut. Po 30 min. dodać do zupy koncentrat pomidorowy, zioła i przyprawy, wymieszać. Na patelni zrobić z mąki i oleju zasmażkę, gotową wlać do zupy, wymieszać, gotować 10 minut. Odstawić na bok.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Fasolowe
Zupa fasolowa z pomidorami Prosta zupa fasolowa Fasolka po bretońsku
Zupa z fasolką szparagową Fasolka po bretońsku Zupa z fasoli białej
 Zupa krem z fasolki szparagowej Pożywna zupa fasolowa Zupa z konserwowej fasolki szparagowej
Zupa fasolowa Eli z serduszkami Zupa fasolowa pod gwiazdami Najlepsza zupa fasolowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane