Strona główna Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym

Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym

Fasolowe « poprzedni | następny »
KasiaJulcia

Mistrz Kuchni
Przepisy: 97
zdjęcia: 1 z 5
Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pożywna zupa z zielonej suchej soczewicy z mięsem mielonym i pieczarkami. Pachnąca czosnkiem. Pełna ziół.


trudność: łatwe
czas:

Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym - SKŁADNIKI:

  • Zielona sucha
  • soczewica 1 szkl
  • Pieczarki 250 g
  • Marchewka 1 szt
  • Cebula biała 1 szt
  • Pietruszka korzeń 1/4 szt
  • Czosnek 1 ząbek
  • Przyprawa w mini
  • kostce - pietruszka 2 szt
  • Majeranek 2 łyżki
  • Curry 1 łyżka
  • Zioła prowansalskie 1 łyżka
  • Przyprawa do dań
  • z fasoli 1 łyżka
  • Koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • Kostka rosołowa 1 szt
  • Mąka pszenna 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym - PRZYGOTOWANIE:

Z czosnku i cebuli usunąć łuski, odciąć niejadalne części. Cebulę umyć i pokroić w drobną kostkę. Marchewkę i pietruszkę korzeń umyć, obrać. Marchewkę pokroić w plasterki. Pietruszkę korzeń w słupki. Do garnka wsypać odmierzoną ilość soczewicy i pieczarki. Dodać rozdrobnioną marchewkę i pietruszkę. Zalać 2 litrami zimnej wody, gotować 30 minut często mieszając. Na patelni podsmażyć mięso. Do smażonego mięsa dodać cebulę i dalej smażyć. Do gotującej się zupy dodać kostkę rosołową i jeśli trzeba dolać wody, gotować 10 minut. Podsmażone mięso i cebulę dodać do zupy, dolać wody. Czosnek wycisnąć przez praskę i dodać do zupy, gotować 30 minut. Po 30 min. dodać do zupy koncentrat pomidorowy, zioła i przyprawy, wymieszać. Na patelni zrobić z mąki i oleju zasmażkę, gotową wlać do zupy, wymieszać, gotować 10 minut. Odstawić na bok.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Fasolowe
Zupa fasolowa na boczku Pyszna fasolówka  Fasolowa z grzybami i brokułem
Zupa fasolowa z warzywami Zupa z fasolą ,,Jaś''  Fasolka po bretońsku z kiełbasą
Zupa fasolowa z pieczarkami Zupa fasolowa z papryką i kiełbasą Fasolowa na żeberkach dzika
Meksykańska zupa z cieciorką Zupka dla dzieci Eli z żółtą fasolką szparagową  Zupa fasolowa z majerankiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane