Strona główna Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym

Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym

Fasolowe « poprzedni | następny »
KasiaJulcia - Przepis na: Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 97
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Pożywna zupa z zielonej suchej soczewicy z mięsem mielonym i pieczarkami. Pachnąca czosnkiem. Pełna ziół.


trudność: łatwe
czas:

Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym - SKŁADNIKI:

  • Zielona sucha
  • soczewica 1 szkl
  • Pieczarki 250 g
  • Marchewka 1 szt
  • Cebula biała 1 szt
  • Pietruszka korzeń 1/4 szt
  • Czosnek 1 ząbek
  • Przyprawa w mini
  • kostce - pietruszka 2 szt
  • Majeranek 2 łyżki
  • Curry 1 łyżka
  • Zioła prowansalskie 1 łyżka
  • Przyprawa do dań
  • z fasoli 1 łyżka
  • Koncentrat pomidorowy 2 łyżki
  • Kostka rosołowa 1 szt
  • Mąka pszenna 1 łyżka
  • Sól i pieprz do smaku
  • Olej do smażenia

Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym - PRZYGOTOWANIE:

Z czosnku i cebuli usunąć łuski, odciąć niejadalne części. Cebulę umyć i pokroić w drobną kostkę. Marchewkę i pietruszkę korzeń umyć, obrać. Marchewkę pokroić w plasterki. Pietruszkę korzeń w słupki. Do garnka wsypać odmierzoną ilość soczewicy i pieczarki. Dodać rozdrobnioną marchewkę i pietruszkę. Zalać 2 litrami zimnej wody, gotować 30 minut często mieszając. Na patelni podsmażyć mięso. Do smażonego mięsa dodać cebulę i dalej smażyć. Do gotującej się zupy dodać kostkę rosołową i jeśli trzeba dolać wody, gotować 10 minut. Podsmażone mięso i cebulę dodać do zupy, dolać wody. Czosnek wycisnąć przez praskę i dodać do zupy, gotować 30 minut. Po 30 min. dodać do zupy koncentrat pomidorowy, zioła i przyprawy, wymieszać. Na patelni zrobić z mąki i oleju zasmażkę, gotową wlać do zupy, wymieszać, gotować 10 minut. Odstawić na bok.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa z zielonej soczewicy z mięsem mielonym  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Fasolowe
Fasolka po bretońsku Zupa z fasoli białej  Zupa krem z fasolki szparagowej
Pożywna zupa fasolowa Zupa z konserwowej fasolki szparagowej Zupa fasolowa Eli z serduszkami
Zupa fasolowa pod gwiazdami Najlepsza zupa fasolowa Fasolowa z kiełbaską
Zupa z drobną fasolką i selerem naciowym Zupa mix fasoli Zupa z żółtej fasolki szparagowej

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane