motorek70

motorek70

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 703]

Zupa z żołądków drobiowych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa z żołądków drobiowych

Zupa z żołądków drobiowych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa z żołądków drobiowych

Sposób przygotowania:

Zupa z żołądków drobiowych

Żołądki dajemy na durszlak i dokładnie myjemy. Następnie kroimy je na mniejsze kawałki. Obrane jarzyny ścieramy na tarce o grubych oczkach. Przesmażamy je na roztopionym masełku. Żołądki zalewamy 1,5 litrem wody i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy podsmażone jarzyny, posiekaną natkę pietruszki oraz ziela angielskie. Gotujemy pod przykryciem na wolnym ogniu, aż żołądki będą miękkie.