Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Zupa zagadka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty ;)

Zupa zagadka

Składniki:

Zupa zagadka

 

  • 1 porcja młodej włoszczyzny
  • I -2 cebule
  • ½ szklanką przecieru pomidorowego lub mała puszka pomidor w w zalewie
  • 2 .3 łyżki oliwy
  • 1 jajko
  • 1/2 szklanki przesianej mąki pszennej
  • garść posiekanej zieleniny (bazylia, natkapietruszki)
  • wąrzywna przyprąwa typu vegeta
  • mieloną ostra papryka lub pieprz cayenne
  • sól

 

Sposób przygotowania:

Zupa zagadka
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklic na tłuszczu. Włoszczyznę zetrzęć na tarce z dużymi otworami lub drobno posiekać.Wędlinę pokroić w drobną kostĘ, dodać razem do cebuli, dusić, stale mieszając do chwili, gdy jarzynki zrniękną i staną się przezroczyste' Dodać przecier pomidorowy lub pomidory z zalewą (należy uprzednio rozgnieść widelcem) i gotować na małym ogniu 10 minut. Zalać gorącym rosołem z kostki i gotowa około 20 minut. Doprawi do smaku. Z mąki,jajka i szczypty soli zagnieść twarde ciasto, zetrzeć na tarce z dużymi otworami i wsypać do gotującej się zupy. Gotować do miękkości. Przęd podaniem obficie posypać posiekaną zieleniną.

Tagi:

jajko jajka