margolata

margolata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 169]

Zupa ze świeżego szczawiu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szczawiowa najlepsza ze świeżego szczawiu mniam

Zupa ze świeżego szczawiu

Składniki:

Zupa ze świeżego szczawiu

Sposób przygotowania:

Zupa ze świeżego szczawiu

Podstawą mojej zupy jest rosół ( przepis Rosół Waldzia http://gotujmy.pl/rosol-waldzia,przepisy,61399.html) świetna baza pod wszelkiej maści zupy. Ale jeśli nie mamy musimy zrobić wywar. Porcje rosołową zalewamy wodą dodajemy ziele angielskie, pieprz, liść laurowy, kostkę rosołową i łyżkę maggi. Marchewkę kroimy w plasterki lub słupki dodajemy do wywaru. Gotujemy wszystko ok 25-30 min. Szczaw opłukujemy kroimy i wrzucamy na rozgrzane masło lub margarynę przesmażamy. Dodajemy do rosołu. Gotujemy jeszcze kilka minut.  Zagęszczamy mąką i jogurtem naturalnym. Podajemy z makaronem lub ryżem oraz z ugotowanym  jajkiem. Smacznego