dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Zupa ze świeżych grzybów.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomysł na obiad dla tych, którzy uwielbiają zbierać grzyby.

Zupa ze świeżych grzybów.

Składniki:

Zupa ze świeżych grzybów.

 

Sposób przygotowania:

Zupa ze świeżych grzybów.
Oczyszczoną marchew, pietruszkę i seler pokroić lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach, zalać wodą, dodać przyprawy i gotować. Grzyby oczyścić, umyć, pokroić w paski. Obraną cebulę posiekać w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i grzyby, smażyć do lekkiego zrumienienia. Przełożyć do gotującego się wywaru i gotować do miękkości. Mąkę zrumienić na jasnozłoty kolor, dodać margarynę, rozetrzeć, rozprowadzić zasmażkę w zupie, zagotować. Doprawić do smaku solą. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki lub koperkiem. Zimą zupę można przyrządzić z grzybów pasteryzowanych.

Tagi:

grzyby