lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

zupa ze świeżych grzybów leśnych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

aromatyczna zupa w sam raz na jesienna porę

zupa ze świeżych grzybów leśnych

Składniki:

zupa ze świeżych grzybów leśnych

 

Sposób przygotowania:

zupa ze świeżych grzybów leśnych
grzyby oczyść i pokrój. posól i podduś na maśle z posiekaną cebulą.Warzywa obierz pokrój,ugotuj w małej ilości osolonej wody,zmiksuj,dodaj uduszone grzybki wlej bulion i gotuj przez około 15 minut. Z mąki i reszty masła zrób zasmażkę dodaj ja do zupy zagotuj i zapraw na samym końcu zupę odrobiną śmietany.Na talerzu posyp zieleniną.

Tagi:

grzyby