bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Zupa ze świeżych maślaków

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Pyszna i aromatyczna zupa ze świeżych maślaków.Nie ma nic lepszego jak rozgrzewająca zupa w chłodne jesienne dni.

Zupa ze świeżych maślaków

Składniki:

Zupa ze świeżych maślaków

 

  • 3 litry wywaru mięsnego

 

  • 500 gram świeżych maślaków

 

 

  • 2 marchewki

 

  • 1 pietruszka

 

  • 1 cebula

 

 

 

  • pół pęczka natki pietruszki

 

 

  • vegeta

 

  • przyprawa magi w płynie

 

Sposób przygotowania:

Zupa ze świeżych maślaków
Grzyby pokrój na mniejsze kawałki, cebulę pokrój w kostkę i razem z grzybami usmaż na maśle. Ziemniaki pokrój w grubszą kostkę, marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach do gotującego się wywaru mięsnego dodaj usmażone grzyby z cebulą, pokrojone ziemniaki, startą marchewkę i pietruszkę. Gotuj do miękkości warzyw.

Zupę zagęść mąką rozrobioną z wodą, dodaj śmietanę. Dopraw do smaku pieprzem , solą, vegetą i przyprawą maggi. Na końcu dodaj posiekaną natkę pietruszki.