Smakowita

Smakowita

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 474]

Zupa ziemniaczana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczna zupka ziemniaczana z chlebem razowym

Zupa ziemniaczana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa ziemniaczana

 

  • 1 i 1/2 litra bulionu drobiowego
  • 1 mała cukinia
  • 4 średnie marchewki
  • 1 kg ziemniaków
  • 1 korzeń pietruszki
  • kawałek selera
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 4 kromki pieczywa razowego
  • po 2 gałązki natki pietruszki i selera
  • 1 liść pora
  • przyprawa do zup w płynie
  • 1 łyżka kucharka
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana
Marchew, korzeń pietruszki i seler obrać i pokroić.Dodać do gotującego się wywaru drobiowego.Dodać kucharka i koncentrat pomidorowy.Gotować do miękkości warzyw.Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę , cukinię umyć i pokroić w półplasterki . Pokrojone warzywa dodać do zupy i na wierzch pokruszyć kromki chleba.Przykryć pokrywą i gotować do miękkości ziemniaków przez ok. 10 minut.Na koniec doprawić solą ,pieprzem i przyprawą do zup. Wymieszać z zieleniną.
Zupa ziemniaczana
Na zdjęciu pokazany jest końcowy etap gotowania zupy
Zupa ziemniaczana
Na zdjęciu pokazana jest już ugotowana zupa ziemniaczana