Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Zupa ziemniaczana (ślepe ryby)

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupę tę można zjeść tylko w Poznaniu

Zupa ziemniaczana (ślepe ryby)

Składniki:

Zupa ziemniaczana (ślepe ryby)

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana (ślepe ryby)
Umyte mięso zalać zimną wodą i ugotować do miękkości. Potem dodać oczyszczoną i poszatkowaną włoszczyznę. Posolić i gotować ok. 20 min. Obrane i opłukane ziemniaki pokroić w talarki i włożyć do przecedzonego wywaru i ugotować. Obraną cebulę drobno pokroić i podsmażyć na maśle, dodać mąki. Tak przygotowaną zasmażkę wlewamy do zupy, dodajemy pokrojone mięso, włoszczyznę. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem.