Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Moja, nieco zmieniona wersja klasycznej zupy ziemniaczanej

Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę włożyć do gorącego osolonego wywaru z żeberek, dodać liść laurowy i gotować na półmiękko. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach, cebulę drobno posiekać, fasolkę umyć, oczyścić, pokroić na kawałki, Wszystko dodać do gotujących się ziemniaków i ugotować do miękkości. Z mąki i smalcu zrobić zasmażkę, połączyć z zupą, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Zupę podawać posypaną natką pietruszki.
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową
Etap 1
Zupa ziemniaczana z fasolką szparagową
Etap 2