Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa ziemniaczana z mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Zupa ziemniaczana z wkładką mięsną i kluseczkami jest bardzo łatwa do przygotowania, smaczna i sycąca.

Zupa ziemniaczana z mięsem

Składniki:

Zupa ziemniaczana z mięsem

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana z mięsem
Mięso umyć, pokroić w kostkę, zalać gorącą wodą i gotować około pół godziny. Warzywa obrać, pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Obrane ziemniaki pokroić w plastry, dodać po 10 minutach gotowania się warzyw, gotować do miękkości. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi. Jajko wbić do garnuszka, wymieszać z mąką. Łyżką nabierać małe porcje ciasta i wkładać do zupy, zagotować, wymieszać ze śmietaną. Posypać zieleniną.