Strona główna Zupa ziemniaczana z  zacierką i  mięsem

Zupa ziemniaczana z  zacierką i  mięsem
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Przepis redakcyjny
Zupa ziemniaczana z  zacierką i  mięsem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne


trudność: łatwe
czas:

Zupa ziemniaczana z  zacierką i  mięsem - SKŁADNIKI:

  • 30 dag mięsa,
  • 60 dag ziemniaków,
  • 35 dag włoszczyzny,
  • 2  łyżki koncentratu pomidorowego,
  • pół szklanki śmietany, s
  • ól, pieprz,
  • 3  łyżki posiekanej zieleniny
  • Zacierka:
  • 15 dag mąki,
  • 2  jajka,
  • 2  łyżki wody,
  • sól

Zupa ziemniaczana z  zacierką i  mięsem - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, pokrajać, zalać wrzącą wodą, posolić i  gotować do uzyskania miękkości. Dodać rozdrobnione warzywa, a  pod koniec gotowania ziemniaki. Doprawić do smaku koncentratem pomidorowym. Zagnieść ciasto na zacierkę, utrzeć na tarce, ugotować w  zupie. Zupę doprawić śmietaną, dosolić do smaku. Przed podaniem doprawić zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa ziemniaczana z  zacierką i  mięsem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsne
Zupa tom yum z makaronem ryżowym Zupa pieczarkowa z pulpetami wg Zub3r'a Wyśmienita gulaszowa zupka
Ognisty kociołek Zupa paprykowa z pieczarkami i pulpetami Piekielna zupa gulaszowa
Pikantna zupa gulaszowa Zupa na początek jesieni Zupka a'la gulaszowa z wołowinką
Zupa warzywno - mięsny mix Węgierska zupa gulaszowa - gulyasleves Zupa meksykańska

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane