Strona główna Zupa ziemniaczana z  zacierką i  mięsem

Zupa ziemniaczana z  zacierką i  mięsem
Przepis pochodzi z książki kucharskiej:
Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Przepis redakcyjny
Zupa ziemniaczana z  zacierką i  mięsem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne


trudność: łatwe
czas:

Zupa ziemniaczana z  zacierką i  mięsem - SKŁADNIKI:

  • 30 dag mięsa,
  • 60 dag ziemniaków,
  • 35 dag włoszczyzny,
  • 2  łyżki koncentratu pomidorowego,
  • pół szklanki śmietany, s
  • ól, pieprz,
  • 3  łyżki posiekanej zieleniny
  • Zacierka:
  • 15 dag mąki,
  • 2  jajka,
  • 2  łyżki wody,
  • sól

Zupa ziemniaczana z  zacierką i  mięsem - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, pokrajać, zalać wrzącą wodą, posolić i  gotować do uzyskania miękkości. Dodać rozdrobnione warzywa, a  pod koniec gotowania ziemniaki. Doprawić do smaku koncentratem pomidorowym. Zagnieść ciasto na zacierkę, utrzeć na tarce, ugotować w  zupie. Zupę doprawić śmietaną, dosolić do smaku. Przed podaniem doprawić zieleniną.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Zupa ziemniaczana z  zacierką i  mięsem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsne
Zupa meksykańska Zupa gulaszowa z kurczakiem Orientalna zupa z kaczki z tamaryndowcem
Staropolska zupa gulaszowa z karkówką Zupa gulaszowa z pieczarkami Grochówka prawie wojskowa
Zupa z warzywami i pulpetami Zub3r'a Pieczarkowa z pulpecikami Zupa węgierska z pieczarkami
Zupa gulaszowa z wieprzowiną Rozgrzewająca zupa mięsna Zupa pieczarkowa z mięsem

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane