beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Zupa ziemniaczana z  zacierką i  mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Zupa ziemniaczana z  zacierką i  mięsem

Składniki:

Zupa ziemniaczana z  zacierką i  mięsem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa ziemniaczana z  zacierką i  mięsem
Mięso umyć, pokrajać, zalać wrzącą wodą, posolić i  gotować do uzyskania miękkości. Dodać rozdrobnione warzywa, a  pod koniec gotowania ziemniaki. Doprawić do smaku koncentratem pomidorowym. Zagnieść ciasto na zacierkę, utrzeć na tarce, ugotować w  zupie. Zupę doprawić śmietaną, dosolić do smaku. Przed podaniem doprawić zieleniną.