eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa zimowa Eli

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Smaczna,pożywna zupa na zimowe dni.

Zupa zimowa Eli

Składniki:

Zupa zimowa Eli

 

  • 6 skrzydełek z kurczaka
  • 2 kostki rosołowe
  • 0,5 puszki groszku konserwowego
  • 0,5 puszki kukurydzy
  • 0,5 puszki białej faspli
  • 0,5 puszki czerwonej fasoli
  • 1 mała puszka pomidorów bez skórki w zalewie
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 3 większe ziemniaki
  • 3 łyżki ryżu
  • sól,pieprz,przyprawa do zup,natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Zupa zimowa Eli
Skrzydełka zalać 3-ma litrami wody i ugotować razem z kostkami bulionowymi.Dodać potarte:marchewkę,pietruszkę i seler oraz pokrojone w kostkę ziemniaki.Chwile pogotować.Groszek,kukurydze i fasole wylać na durszlak i przepłukać.Pomidory wyjąć z zalewy,pokroić w kostke i dodać do zupy razem z zalewą i przepłukanymi warzywami.Dosypać ryż.Gotować aż ryż będzie mięki.Doprawić do smaku i wsypać natkę.Smacznego. 6 porcji.