Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Zupa żurawinowo-malinowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

rewelacyjna można ją podawać jako deser bardzo zdrowa

Zupa żurawinowo-malinowa

Składniki:

Zupa żurawinowo-malinowa

 

  • 4 szklanki żurawin
  • 4 szklanki soku jabłkowego
  • 2 szklanki malin
  • 1/4 szklanki cukru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 szklanki śmietany
  • 1 łyżka mączki ziemniaczanej

Sposób przygotowania:

Zupa żurawinowo-malinowa
umyte żurawiny wsypać do soku jabłkowego podgrzać i gotować na małym ogniu przez 10 minut przetrzeć przez sitko razem z malinami zupę zagotować dodać cukier sok z cytryny cynamon i 1 1/2 szklanki śmietany pozostałą śmietanę zmieszać z mączką dodać do zupy i gotować na małym ogniu 5 minut możnba podawać na zimno i gorąco