IwonaM

IwonaM

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 230]

Zupka a'la rosół

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupka a'la rosół czyli przepis na prostą i szybką zupkę, przypominającą tradycyjny rosół. Zaleta tej zupki to czas.

Zupka a'la rosół Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupka a'la rosół

 

  • 3 udka z kurczaka
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • 2 kostki rosołowe
  • 1 duża marchewka
  • 0,5 pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • kawałek seler
  • kawałek pora
  • makaron do smaku
  • natak pietruszki suszona lub świeża

 

Sposób przygotowania:

Zupka a'la rosół
Do garnka wlewam wody, dodaję udka i gotuję ok 15 min. po tym czasie ściągam szumowiny. Warzywa myjemy, obieramy a następnie kroimy. Marchewkę, pietruszkę oraz czosnek w plasterki, pora w półplasterki, seler w kostkę. Warzywa dodajemy do garnka i dodajemy kostkę rosołową i przyprawiamy. Całość gotujemy na małym ogniu ok 30 min. W tym czasie przygotowujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Na talerz wykładamy makaron, posypujemy natką pietruszki, oraz zalewamy a'la rosołem. Smacznego !!
Zupka a'la rosół
Warzywa myjemy, obieramy oraz następnie kroimy
Zupka a'la rosół
Udka z kurczaka wkładamy do garnka i zalewamy wodą
Zupka a'la rosół
Do garnka dodajemy warzywa oraz przyprawy
Zupka a'la rosół
Makaron nakładamy, posypujemy natką pietruszki i zalewamy zupką