luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Kuchnia chińska

Zupka chińska z grzybami i ryżem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Zupka Chińska .. nie porównywać z zupką z torebki :)

Zupka chińska z grzybami i ryżem

Składniki:

Zupka chińska z grzybami i ryżem

 

  • 1 szkl ciemnego pełnoziarnistego ryżu
  • 2 szkl wody
  • sól

 

 

Sposób przygotowania:

Zupka chińska z grzybami i ryżem
Ryż ugotować w dwu szkl wody z dodatkiem soli. Pozostawić pod przykryciem. Udka i skrzydełka oczyścić i umyć, udka przekroić na mniejsze części. Zalać w garnku wodą i nastawić na ogień. Nastawić również w osobnym garnuszku grzybki i ugotować je. W tym czasie pokroić marchewkę w słupki i cebulę w piórko, włożyć na rozgrzany tłuszcz i przyrumienić. Dodać do zupy fasolkę szparagową i kalafior, doprawić imbirem, sosem sojowym solą i pieprzem oraz cukrem, dodać ugotowane grzybki. Ugotować zupę do miękkości warzyw i mięsa. Podawać z ryżem lub makaronem ryżowym.

Tagi:

ryż sosy grzyby