becia123

becia123

Starszy Kucharz
[Przepisów: 13]

Zupka grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepyszna, tradycyjna polska zupka grzybowa.

Zupka grzybowa

Składniki:

Zupka grzybowa

 

Sposób przygotowania:

Zupka grzybowa
Opłukać i oczyścić grzybki. Zalać je częścią zimnego wywaru i moczyć około 2 godzin. Następnie zagotować do miękkości. Grzyby wyjąć i pokroić w cieniutkie paseczki, a następnie podsmażyć na maśle. Dodać bardzo drobno pokrojoną cebulkę i podsmażyć. Całość oprószyć mąką i lekko zarumienić. Dodać wywar, także ten w którym moczyły się grzyby. Gotować na małym ogniu ok 15 minut często mieszając. Zabielić śmietanką i doprawić przyprawami. Posypać koperkiem.
Smacznego!

Tagi:

grzyby