eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupka jarzynowa Eli dla dzieci

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Zupka którą ugotowałam dla dwuletniej wnusi i dwu i pół letniego wnusia. Zupka bardzo im smakowała...

Zupka jarzynowa Eli dla dzieci Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupka jarzynowa Eli dla dzieci

 

  • 1 udko kurczaka
  • 1 mała młoda cukinia
  • 1 marchewka
  • 1/2 małej pietruszki
  • 1 mała czerwona papryka
  • 2 łyżki ryżu
  • 1 listek laurowy
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 gałązki natki pietruszki
  • 3 gałązki koperku
  • sól do smaku

 

Sposób przygotowania:

Zupka jarzynowa Eli dla dzieci
Udko kurczaka umyć,zalać wodą,dodać listek laurowy,ziele angielskie,lekko posolić i gotować do miękkości. Marchewkę i pietruszkę obrać ze skórki,umyć i pokroić w drobną kostkę. Młodą cukinię umyć i odciąć końcówki. Cukinię pokroić razem ze skórką w drobną kostkę. Paprykę umyć,rozkroić,usunąć szypułkę,skórę i nasiona. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki i koperek umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać. Miękkiego kurczaka wyjąć z wywaru i ostudzić. Mięso obrać ze skóry,kości,pokroić i dodać do zupy. Do wywaru dodać pokrojoną paprykę,cukinię,marchewkę,pietruszkę i zagotować. Do wrzącej zupy wsypać ryż i gotować aż wszystko będzie miękkie. Mięso obrać ze skóry,kości,pokroić i dodać do zupy. Pod koniec gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki i koperek. Smacznego!
Zupka jarzynowa Eli dla dzieci
Natkę pietruszki i koperek umyć,osuszyć papierowym ręcznikiem i posiekać.
Zupka jarzynowa Eli dla dzieci
Marchewkę,pietruszkę,cukinię razem ze skórką i paprykę bez skórki pokroić w drobną kostkę.
Zupka jarzynowa Eli dla dzieci
Udko ugotować do miękkości i ostudzić. Mięso obrać ze skóry,kości i pokroić.