aaaishaaa

aaaishaaa

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Zupka jarzynowa z kaszą gryczaną, mięsem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Nadaje się dla dzieci po 10miesiącu życia

Zupka jarzynowa z kaszą gryczaną, mięsem

Składniki:

Zupka jarzynowa z kaszą gryczaną, mięsem

 

  • 1łyżka kaszy gryczanej (niepalonej)
  • pół marchewki (ok. 40g)
  • 1/3 korzenia pietruszki lub kawałek selera (20g)
  • 30 g mięsa (kurczaka/królika/jagnięciny/indyka)
  • 1/2 małego jabłka
  • kawałek kalarepy
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego
  • 1/2 ugotowanego żółtka jaja kurzego
  • szklanka wody źródlanej
  • szczypta posiekanego koperku
  • ewentualnie * 2łyżeczki kaszy manny

Sposób przygotowania:

Zupka jarzynowa z kaszą gryczaną, mięsem
Umyte i obrane warzywa pokroić w talarki lub na kawałki. Wrzucić do wrzątku z kaszą i trzymać pod przykryciem na niewielkim ogniu ok20min. 5min przed końcem dodajemy jabłko i kaszę manną. Mięso gotujemy osobno minimum 20min. (po 8 miesiącu możemy ugotować już z warzywami). Odkładamy marchewkę i kalarepę. Resztę zupki miksujemy. Dodajemy rozgniecioną marchewkę i kalarepę i żółtko.