iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupka kalafiorowo- brokułowa z pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Korzystając z wysypu świeżych warzyw powstała fajna zupka - kalafior, brokuł i plasterki pieczarek. Podana z świeżym gotowanym jajeczkiem i odrobiną koperku. Syta zdrowa i lekka zupka smakuje przez cały rok .

Zupka kalafiorowo- brokułowa z pieczarkami

Składniki:

Zupka kalafiorowo- brokułowa z pieczarkami

 

 

  • 1 brokuł

 

 

 

  • sos sojowy

 

 

 

 

 

  • koperek

 

Sposób przygotowania:

Zupka kalafiorowo- brokułowa z pieczarkami
Brokuła i kalafior myjemy osuszamy kroimy na różyczki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę . Pieczarki kroimy w plasterki.

Jajka gotujemy na twardo, zimne obieramy i kroimy w ćwiarteczki.Na patelni na masełku podsmażamy pokrojone pieczarki i pokrojone ziemniaczki.

Do garnka z wodą wkładamy pokrojony kalafior i brokuł. Zagotowujemy. Solimy do smaku. Dodajemy podsmażone pieczarki i ziemniaki. Wszystko razem gotujemy. Doprawiamy sosem sojowym i pieprzem.

Kiedy warzywa robią się miękkie dolewamy śmietanę 30 % zagotowujemy.

Dodajemy pokrojony koperek. podajemy z ćwiartkami jajek.