dommagda

dommagda

Starszy Kucharz
[Przepisów: 42]

Zupka koperkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Mmmmm...Zapachniało wiosną:)

Zupka koperkowa

Składniki:

Zupka koperkowa

 

  • 2 kostki bulionu drobiowego
  • 1 pęczek koperku
  • 2 marchewki
  • 1 szklanka śmietany
  • 2 listki laurowe
  • kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
  • sól
  • gotowe zacierki

Sposób przygotowania:

Zupka koperkowa
Marchewkę obrać,pokroić w cienkie plasterki.Wrzucić do 1,5 l wrzącej wody,dodać przyprawy.Gotować 15 min. na małym ogniu pod przykryciem.Dołożyć kostki bulionowe i mieszać aż do rozpuszczenia.Do wrzącej zupki wrzucić 4 łyżki zacierek i gotować aż wypłyną.Pod koniec gotowania dodać grubo posiekany koperek,śmietanę i przyprawić do smaku.