motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupka pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna zupka pieczarkowa z dodatkiem ziemniaków i śmietany. Zupka jest szybka w przygotowaniu i smaczna.

Zupka pieczarkowa Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Zupka pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupka pieczarkowa
Żeberka dokładnie myjemy, zalewamy wodą, dodajemy vegetę i doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy jarzyny i kroimy na małe kawałki. Obrane pieczarki kroimy.

Obraną cebulkę kroimy w piórko. Pieczarki razem z cebulką podsmażamy, dodajemy vegetę i dodajemy do gotującej się zupy. Następnie dodajemy pokrojone ziemniaki w kostkę.

Gotujemy do miękkości.

Na koniec dodajemy pokrojoną pietruszkę i zabielamy śmietaną.
Zupka pieczarkowa
Żeberka dokładnie myjemy. Następnie zalewamy wodą
Zupka pieczarkowa
Do gotującej zupy dodajemy pokrojone ziemniaki
Zupka pieczarkowa
Pokrojone pieczarki i cebulkę smażymy. Dodajemy vegetę
Zupka pieczarkowa
Podsmażone pieczarki dodajemy do gotującej się zupy
Zupka pieczarkowa
Następnie dodajemy pokrojone ziemniaki
Zupka pieczarkowa
Dodajemy natkę pietruszki
Zupka pieczarkowa
Zabielamy śmietaną