martunia19

martunia19

Starszy Kucharz
[Przepisów: 44]

Zupka truskawkowo- jabłkowa:)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna zupka, którą wykonuję z kompotów ze spiżarni babci;D

Zupka truskawkowo- jabłkowa:)

Składniki:

Zupka truskawkowo- jabłkowa:)

 

  • 1 słoik litrowy kompotu truskawkowego
  • 1 słoik litrowy kompotu jabłkowego
  • 400 ml wody
  • 2 łyżki cukru
  • 1 cukier waniliowy <18 g>
  • 1 kisiel wiśniowy

 

Sposób przygotowania:

Zupka truskawkowo- jabłkowa:)
Kompoty połączyć ze sobą, dodać wodę i cukry, zagotować. Gotować przez 20 min.
Owoce wyciągnąć, przetrzeć przez sitko.
Kisiel rozrobić w 1/ 2 szkl wody, dodać do zupy, zagotować,wyporcjować.
SMACZNEGO!!!