szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

zupka z krewetkami i makaronem ryżowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

zupka z krewetek i makaronem ryżowym

zupka z krewetkami i makaronem ryżowym

Składniki:

zupka z krewetkami i makaronem ryżowym

 

  • 200 gram krewetek koktajlowych
  • pół łyżki sosu sojowego
  • pół opakowania makaronu ryżowego
  • masło
  • 2 dymki (zielona część)
  • pół papryczki chilli
  • sól
  • pieprz
  • litr bulionu warzywnego

Sposób przygotowania:

zupka z krewetkami i makaronem ryżowym
Krewetki opłukać, osuszyć i podsmażyć na rozgrzanym maśle, następnie osączyć z nadmiaru tłuszczu i przełożyć do rondla. zalać bulione i zagotować, doprawić solą, pieprzem, sosem sojowym, dodać posiekane chilli. Dymki oczyścić i drobno posiekać. Makaron dodac do rosołu i przykryć na 5 minut. Zupke przelać do miseczek i każdą porcję posypać posiekaną dymką.